dinsdag 3 april 2012

Tien gouden tips voor het verkopen van uw oude goud

Tien gouden tips voor het verkopen van uw oude goud


Als u uw oude goud of zilver wilt verkopen, wilt u er zeker van zijn dat u niet in de luren wordt gelegd en dat u een eerlijke goudprijs ontvangt. De Goudwaag in Den Haag biedt u een aantal simpele basisregels, die kunnen voorkomen dat de goudinkoper van uw onkunde gebruik maakt:
1. Weeg van te voren uw goud. Dan weet u zelf hoeveel gram u bij zich heeft.
2. Kijkt of u op het goud of u een stempel van het karaat kunt vinden. Dit zit bij veel sieraden bij het slotje. Als er 585 op staat, betekent dat 14 karaats goud, dat 58,5% goud bevat. 750 is 18 karaats en bevat 75% puur goud.
3. Bereken aan de hand van het gewicht en de karaten kunt u berekenen hoeveel gram puur goud u heeft. 10 gram 14 karaats is bijvoorbeeld 10 x 0,585 = 5,85 gram puur goud.
4. Vind op internet de goudprijs. Dat kan bijvoorbeeld op kitco.com.
5. U weet nu wat uw goud op de beurs waard is. Bij goudinkopers krijgt u altijd een lager bedrag, omdat u dit prijzen voor grote hoeveelheden zijn en u waarschijnlijk slechts een kleine hoeveelheid heeft. Ook moeten de goudinkopers het goud laten omsmelten, moeten ze hun bedrijfskosten betalen, en willen er ook nog wat aan verdienen. Een redelijk bedrag is minimaal 70% van de goudkoers die u op Kitco vindt.
6. Laat u niet misleiden! Veel goudinkopers zetten in advertenties of op internet prijzen die niet reëel zijn. Zij adverteren met hoge lokprijzen maar bieden in de winkel heel andere bedragen, met de meest uiteenlopende smoezen: “de goudkoers is gezakt” of “hier gaan nog smeltkosten vanaf”, etc.
7. Ga naar een betrouwbaar adres, bijvoorbeeld naar De Goudwaag op Van Hoytemastraat 113 in Den Haag.
8. Zorg ervoor dat het goud voor uw ogen gewogen wordt, en niet in één of ander achterafkamertje waar u er geen zicht op hebt.
9. Laat u elke stap uitleggen door de goudinkoper, zodat u begrijpt wat er gebeurd.
10. Vergelijk prijzen door naar meerdere adressen te gaan. Nogmaals, prijzen op internet en in advertenties zeggen niets, dat zijn vaak lokprijzen. De goudinkopers die geen prijzen op hun site hebben, zijn vaak betrouwbaarder. Zij vinden het fijner om een reële schatting te maken waar u bij bent.
Deze tips worden u aangeboden door De Goudwaag, de eerlijkste en stijlvolste goudinkoper in Den Haag. U vindt onze smaakvol ingerichte winkel aan de Van Hoytemastraat 113 in Benoordenhout.

De Goudwaag
Van Hoytemastraat 113
2596 EP Den Haag
Telefoon 070-324 3269

Geen opmerkingen:

Een reactie posten